06:09:2010 | 20:47

Cauta in acest subiect:   1 Utilizatori anonimi

Remedii pentru febra musculara
biban
Inscris la:
26/1/2006 21:28
Off-line
Dupa o perioada in care nu prea am avut timp de sport, mi-am adus aminte de starea de bine pe care o simteam in tinerete, , cand ma miscam mai cu talent.
Eh, ma lovesc de o problema. Ori imi supraevaluez capacitatea de efort ori acum ma lovesc febre musculare mai lungi si mai dureroase.
Am incercat sa fac miscare din nou, insa senzatia de a doua zi ma doboara. Si trebuie sa ma duc si pe la servici, zilnic din pacate.
Mi-as dori un sfat care sa mai aline din suferinta sau sa scurteze durata chinului. Care ar fi metoda cea ma eficace de a reduce efectele febrei musculare?
Ce ma deranjeaza e ca ma obliga la pauze ce din neatentie se prelungesc si, cand fac efort, parca o iau de la capat.

publicat in: 29/7/2006 1:43
Transfera publicarea catre alte aplicatii Transfer

Re: Remedii pentru febra musculara
biban
Inscris la:
15/1/2006 13:05
Off-line
Febra e data de acidul lactic produs in timpul efortului, sau ceva de genul asta. Ce poti face? Auzisem ceva de aspirina, baie fierbinte, dar nu le lua de bune. Adica in mare e legat de eliminarea acelei substante, ar putea avea sens....

Alceva ce ai mai putea face?.... Sa nu mai faci pauze asa mari, o flotare din cand in cand nu face rau nimanui, sau 5 min de abdomene dimineata, macar asa pentru relanti...

publicat in: 13/8/2006 18:32

In forma
Inscris la:
2/4/2006 22:21
Off-line
Nu mai luati de bune toate prapastiile pe care le cititi sau le auziti la sala! Acidul lactic nu are nici o legatura cu febra musculaea! Se stie de cel putin 15 ani ca acidul lactic este acea substanta care produce senzatia de arsura, cand te antrenezi intens. El actioneaza ca un sistem de siguranta al organismului, care te impiedica sa duci efortul peste limita la care iti poate face rau, limita cu care corpul e obisnuit. De aceea se spune ca trebuie sa mai faci 1-2 repetari, dupa aparitia starii de arsura, pentru a progresa.
febra musculara, durerea care apare la 24-72 de ore dupa antrenament, este cauzata de niste microrupturi ale fibrelor musculare, cauzate de un efort foarte intens. Aceste rupturi se vor repara, iar muschii se vor ingrosa, pentru a face fata, pe viitor, unei alte solicitari asemanatoare, ca intrnsitate.
Prin urmare, nu ai ce sa faci cu febra! Poti lua o aspirina sau un alt analgezic usor, dar, in esenta, trebuie sa astepti sa-ti treaca, inainte de a antrena din nou grupa respectiva. :sport4;

publicat in: 14/8/2006 23:35

biban
Inscris la:
26/1/2006 21:28
Off-line
Quote:
Prin urmare, nu ai ce sa faci cu febra! Poti lua o aspirina sau un alt analgezic usor, dar, in esenta, trebuie sa astepti sa-ti treaca, inainte de a antrena din nou grupa respectiva.

Deci in principiu e bine sa astept pana trece, sau eventual sa fac efort pe alte grupe musculare. Nu se aplica teoria cu "cui pe cui se scoate".
Multumesc mult pentru informatie.

publicat in: 15/8/2006 8:24

biban
Inscris la:
3/5/2006 21:48
Off-line
salut! eu urmez acelasi program de antrenament cam de un an, dar de la o vreme, indiferent de ce grupa de muschi lucrez, fac febra musculara care ma tine cam 3 zile... ideea n-ar fi sa "scap" de ea, pentru ca imi atrage atentia ca muschiul inca nu s-a refacut!
problema e ca, de exemplu, nu pot sa lucrez spate, unde intra bicepsul, pentru ca am febra de 4 zile in brat.
exista vreo metoda prin care grupa musculara sa se refaca mai repede, in conditiile in care ma hranesc suficient, dorm circa 8 ore jumate pe noapte, si iau si suplimente?

publicat in: 5/1/2007 22:47

In forma
Inscris la:
2/4/2006 22:21
Off-line
Salut si tie TheGrooves, daca spui ca iei suplimente si te si odihnesti suficient, inseamna, pur si simplu, ca reusesti sa te antrenezi foarte intens si, de aceea faci o febra atat de puternica. Distrugi fibrele musculare, iar, apoi, trebuie sa le lasi sa se refaca, sa le dai proteine de buna calitate, cam 2,5 gr/kg de greutate corporala, zic americanii.
Altceca nu prea mai poti face, dar ai putea incerca sa-ti antrenezi bicepsii in aceeasi zi cu spatele. Oricum, ei sunt implicati puternic in miscarile pentru spate, asa ca, daca mai faci 2 exercitii, maximum 3, pentru bicepsi, cred ca vor fi lucrati suficient. Atentie, insa, nu depasi 9 serii la exercitiile pentru bicepsi, executate dupa spate, pentru ca-i vei supraantrena si nu vor mai creste.
La fel, ai putea incerca tricepsul dupa piept, cu aceeasi remarca privind numarul de seturi. :sport4;

publicat in: 10/1/2007 10:08

Muscular Guru
Inscris la:
20/9/2005 23:18
Off-line
Incearca sa iei si 1000mg de vitamina c pe zi impreuna cu 400IU de vitamina E. Iar in rest eu zic ca esti baftos de reusesti sa faci febra atat de intens, pur si simplu inseamna ca ii zdrobesti si muschii lucreaza cum trebuie. Fa o pauza mai mare intre grupe pana se refac. Iar daca vezi ca bratele se dezvolta bine sau chiar au luat-o in fata celorlalte grupe, poti sa le antrenezi separat o data la doua saptamani, in rest ele intrand si la grupele mari: piept si spate. Multa bafta si te astept cu mai multe detalii.Quote:

TheGrooves a scris:
salut! eu urmez acelasi program de antrenament cam de un an, dar de la o vreme, indiferent de ce grupa de muschi lucrez, fac febra musculara care ma tine cam 3 zile... ideea n-ar fi sa "scap" de ea, pentru ca imi atrage atentia ca muschiul inca nu s-a refacut!
problema e ca, de exemplu, nu pot sa lucrez spate, unde intra bicepsul, pentru ca am febra de 4 zile in brat.
exista vreo metoda prin care grupa musculara sa se refaca mai repede, in conditiile in care ma hranesc suficient, dorm circa 8 ore jumate pe noapte, si iau si suplimente?

publicat in: 10/1/2007 18:00

biban
Inscris la:
3/5/2006 21:48
Off-line
multumesc pentru sfaturi! acum, insa, am o alta nelamurire... m-am apucat de sala de peste un an, si, totusi, problema cu febra musculara o am de maximum 2 luni, facand acelasi tip de antrenament ca si inainte. este normal sa scada toleranta la efort asa, dintr-o data?

publicat in: 25/2/2007 12:21

Muscular Guru
Inscris la:
20/9/2005 23:18
Off-line
Poate in ultimul timp ai un program mai incarcat si nu reusesti sa te alimentezi si sa te odihnesti cum trebuie si atunci esti intr-un prag de supraantrenare.

publicat in: 25/2/2007 17:20

biban
Inscris la:
6/12/2009 11:44:38
Din Constanta
Off-line
Salut! Din proprie experienta pot spune ca cel mai bun remediu este ca atunci cand faci febra sa lucrezi usor exercitiul care ti-a cauzat febra. Spre exemplu daca ai facut genuflexiuni cu greutate, a 2-a zi, cand ai febra incearca sa faci tot genuflectiuni dar cu greutate mai usoara, fara sa lucrezi muschiul prea tare. Pe mine asta m-a ajutat.

publicat in: 6/12/2009 11:48:41

[Cautare avansata]

Magazin suplimente nutritive

Magazin de suplimente nutritive in Drumul Taberei

Fitzone ShopSuplimente nutritive in Drumul Taberei la FITZONE SHOP
Aici puteti gasi:

• produse pentru masa musculara
  • glutamina
  • creatina
  • aminoacizi
  • produse pentru slabit
  • vitamine & minerale
  • concentrate proteice
  • stimulente

Sondaj
La cate evenimente sportive ai participat in ultimul an?
Nici unul
Mai putin de zece
Peste zece
Pagina principala | Contact | Articole | Nutritie | Exercitii | Forum